JABLOFEST 2022

...se uskutečnil v pátek 19. srpna 2022 v areálu koupaliště v Jablonném nad Orlicí. Kromě hudby, tance a setkání nabídl i doprovodný program pro děti - malování na obličej a hry, a festivalovou kavárnu.


Na pódiu se představili:

Warování

Warování je čtyřčlenná pop-punková kapela z východočeského Hronova. Kapelu založili na jaře roku 2014, tehdy ještě základní školou povinní, Kuba Slezák a Tomáš Horáček. Na podzim roku 2015 doplnil sestavu baskytarista Adam Holeček a v zimě 2019 se kapela rozrostla o nejnovějšího člena a sice kytaristu Štěpána Pollaka. 

Warování na svém webu

Warování na Facebooku

Warování na Youtube

Warování na Bandzone

Bluesberg

Bluesberg je kapela z Olomouce, funguje od roku 2000. Repertoár tvoří výhradně vlastní písničky v převážně bluesovém stylu, s českými texty. Svoje skladby také nahrávají, což je důležitou součástí života kapely. Ve vlastní režii kapela vydala v letech 2002 až 2006 3 alba, dalších 5 řadových alb vychází u různých vydavatelů. Jejich hudba je díky smlouvě s firmou Supraphon k dispozici také v digitální podobě na internetu (Spotify, Deezer, Supraphonline atd), cédéčka lze zakoupit na webu kapely nebo na koncertech.

Bluesberg koncertuje po klubech a festivalech po celé republice, dále v Polsku, hráli i v Holandsku nebo v Německu. Z velkých festivalů zmiňují například Blues Alive Šumperk 2006, Front Porch blues Chorzow 2014 (PL), Blues Alive Chorzow 2016 (PL), Blues nad Bobrem Boleslawiec 2019 (PL), Čs. Beatový festival - 2. místo ve finále (Sono centrum Brno 2019), několikrát byli na přehlídce Blues Aperitiv (z toho 2x vítězství) atd. Za 22 let existence odehráli více než 550 koncertů a vydali téměř 4000 ks CD nosičů.

Cílem kapely i do budoucna zůstává produkovat kvalitní vlastní muziku a bavit tak sebe, své fanoušky i další posluchače.

Bluesberg na svém webu

Bluesberg na Facebooku - stránka

Bluesberg na Facebooku - skupina

Bluesberg na Supraphonline

zupper

ZUPPER je kapela z Letohradu, hraje mix punku, garage rocku, grunge, noise a českého undergroundu. V osobitém zvuku ZUPPER se prolínají různé vlivy od Visacího zámku a Plastic People Of The Universe po Iggyho Popa nebo Sonic Youth.

Kapelu založili v roce 2011 Pavel "Hampl" Haupt a Dan "Kaubel" Kubelka. Od roku 2016 ZUPPER hraje v "dream team" sestavě: Hamplik - gt, voc (ex- Bohužel, Grey Fuse), Kaubel - bass, voc (Sebastian - alternative metal band), Dolly - Dan Doleček - drums (Dolly Bus Band), Míla - MIlan Džurban -gt (ex- Sedum ryb, De Hanff)

zupper na Facebooku

zupper na bandcampu

zupper na Bandzone


Miagra

Miagra je česká alternativní kapela. V srdci kytarovka s abstrahujícími texty a snahou najít svou tvář v současném hudebním vesmíru. Kapela vznikla v roce 2016, za sebou má dvě desky, EP a 4 klipy. Momentálně přichází s novou deskou s názvem "Éra Kakaporána". V hudbě kombinuje kytarovou špínu 90. let a elektroniku. Nad soundem se vznáší poetika českých textů. 

linky na kapelu Miagra

Progres

Kapela Progres existuje bez webu, fejsbůku a jiných podobných vymožeností. Kapela přijede z Výprachtic a prostřednictvím hitů 80. let Jablofest 2022 zahájí. 

DJ Kostka

Na poli taneční zábavy působí dj Kostka od roku 2008, kdy ho k tomu přivedl jeho starší bratr dj Murte. Ukázal mu tak taneční scénu i z druhé strany pultu. Poté se spojil se čtyřmi djs z cru Panda Unity, ve kterém působí dodnes. Jeho mixy se zpočátku pohybovaly v tvrdším tanečním stylu, a to dark drum and bass, postupem času si však oblíbil barvitý a živý funky house. Ze setů dj Kostky jde cítit zapálení pro tento styl taneční hudby a jeho koláže jsou tak velmi zábavné a energické. Po nocích roztancovává davy po celé České republice, nejvíce však ve svém rodném rajonu - Východních Čechách. Stal se rezidentem party FRESH, jenž se koná v klubu Apollo. Dřív jste si ho mohli poslechnout každý měsíc v pražském clubu Le Mirage.

DJ Kostka na Facebooku

DJ Kostka na Youtube



Vytvořte si webové stránky zdarma!